WOW
STEVO PODELIO STARI RECEPT ZA ŠNICLE U LIMUNU: To je za PRAZNIKE U JUGOSLAVIJI bilo obavezno na stolu (VIDEO)
Ukusnije nećete moći da napravite od ovoga
Stevo Karapandža, jedna od naših najboljih kuvara, uveo je potpuno drugačiji prikaz kulinarstva u bivšoj Jugoslaviji, pre više od tri decenije. U njegovim specijalitetima su uživale brojne poznate ličnosti, ali je on uvek isticao da je za svakoga kuvao isto, sa puno ljubavi.
Domaćice su obožavale da gledaju njegovi kulinarsku emisiju ''Male tajne velikih majstora kuhinje'' i svakog četvrtka su zapisivale Karapandžine recepte, pogotovo u sezoni praznika.
TELEĆE ŠNICLE U LIMUNU
Potrebno je:
8 šnicli,
60 g putera,
1 dl belog vina,
1 dl kisele pavlake,
4 limuna,
1 vezica peršuna,
so,
sveže mleveni biber
Priprema:
Šnicle izlupajte tučkom za meso, posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno i naglo na maslacu ispecite. Šnicle stavite na toplo. Napravite sos od limuna. Ostatku masnoće od prženja dodajte belo vino i kuvajte nekoliko minuta, dodajte pavlaku i sok od 2 limuna. Možete povezati s malo brašna, posolite, pobiberite i na kraju umešajte sitno naseckan peršun.
Ispržene šnicle ukrasite narezanim kriškama limuna, prelijte limunovim sosom i poslužite s kuvanim krompirom.
(Espreso/Stil)