recept
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVAR: Domaćica OTKRILA TAJNU kako da OSTANE SVEŽA
Procedite povrće i ostavite da se ohladi u cediljci
Ruska salata je kraljica svake praznične trpeze, a može da se jede i uz pečenje, da se maže na hleb, da se puni testo i služi kao predjelo... Primena je bezbroj, a svako jelo će učiniti fantastičnim. Naša čitateljka Milena podelila je recept za rusku salatu koja se razlikuje od onih koje ste do sada pripremali.
Milena u rusku ne dodaje kisele krastavce, jer će se tako ona brže pokvariti. Ako želite da ostane sveža i ukusna nekoliko dana, njen predlog su kukuruz i celer kao zamena.
Sastojci:
- 200 g krompira
- 150 g graška
- 200 g šargarepe
- 50 g kukuruza šećerca
- 50 g korena celera
- 1 kašika mešavine začina
- sveži peršun
- 200 g šunke
- 285 g majoneza
Priprema:
Krompir, šargarepu i celer isecite na kockice, kao i šunku. U šerpu sipajte 1l vode i stavite mešavinu začina, pa stavite šargarepu, krompir, grašak, celer i kukuruz. Procedite povrće i ostavite da se ohladi u cediljci. Nikako ne prelivajte hladnom vodom. U činiju u kojoj ćete servirati stavite majonez, pa dodajte hladno povrće i šunku. Dobro promešajte.
(Espreso/ Stvar ukusa/Milena Jovanović)