Foto: Printscreen/Youtube/Uradi sama

recept

PRE UBACIVANJA KRMENADLI U PODVARAK 1 STVAR URADITE SA MESOM: Samo na taj način će KUPUS OMEKŠATI

Tradicionalno jelo omiljeno u mnogim domovima

Objavljeno: 26.12.2022. 17:58h > 18:20h

Čim krene hladnije vreme i jača jela ulaze u naše domove. Najviše se ljudi raduje kupusu i sarmi, a ovo je jedan od najboljih recepata za pripremu fenomenalnog kiselog kupusa.

Sastojci:

  • kiseli kupus 2 kg
  • svinjske krmenadle 1 kg
  • crni luk 2 glavice
  • beli luk 3 čena
  • lovorov list 1
  • mlevena crvena paprika po ukusu
  • mast ili ulje po potrebi
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Kako pripremiti:

Na masti ili ulju ispržite sitno isečen crni luk. Kupus isecite na tanke rezance, dobro operate i stavite na luk.

Dodajte biber, lovor i sitno iseckan beli luk. Poklopite posudu i kuvajte na laganoj vatri, dolivajući malo vode.

Za to vreme svinjske krmenadle izlupajte tučkom za meso. Posolite i kratko propržite na vreloj masti ili ulju.

Kad kupus omekša dodajte mlevenu papriku i izmešajte, pa krmenadle poređajte preko kupusa i zapecite u zagrejanoj rerni.

(Espreso/ŽenaBlic)