UKSUNO
UPOTPUNITE PRAZNIČNU TRPEZU JEDNIM OD NAJLEPŠIH ITALIJANSKIH JELA: Priprema se LAKO i zadovoljava SVAČIJI UKUS
Kako biste uživali u autentičnom duhu Napulja i specijalitetima jedne od najboljih svetskih kuhinja ne morate prelaziti granice i satima putovati do Italije.
Zahvaljujući restoranu „Campania Pizza Gourmet“ na Novom Beogradu carstvo jedinstvenih ukusa stiglo je do vas, u srpsku prestonicu.
Osim bogate ponude hrane i pića, ovaj restoran nudi ambijent oplemenjen originalnim detaljima oslikanim u mestu Vijetri sul Mare na amalfijskoj obali. Ovde možete uživati u toploj atmosferi sa porodicom ili prijateljima i iskusiti tradicionalna jela pripremljena na moderan način. I vi vašu prazničnu trpezu možete upotpuniti jednim vrhunskim italijanskim specijalitetom, a u restoranu „Campania Pizza Gourmet“ možete pronaći sve originalne namirnice.
U nastavku vam donosimo recept za jedno od najlepših italijanskih jela koje će zadovoljiti svačiji ukus.
PARMIGIANA DI MELANZANE
Sastojci:
100 g patlidžana
100 g paradajz-pelata
1 čen belog luka
80 g sira mozzarella
80 g sira parmigiano regiano
10 listova svežeg bosiljka
so, biber
Priprema:
Iseći patlidžan uzduž na tanke šnite od oko 0,5 cm debljine. Posoliti i ostaviti neko vreme da otpusti gorčinu. Ocediti i grilovati s obe strane oko 5 minuta.
Paradajz izdinstati na maslinovom ulju sa čenom belog luka (izvaditi luk na kraju), pa dodati nekoliko listova bosiljka. Ređati u vatrostalnu keramičku posudu naizmenično patlidžan, mocarelu, parmezan i pelat u tri reda. Na kraju posuti parmezanom i zapeći u rerni 10-15 minuta. Ukrasiti listovima bosiljka.
Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se u Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65). Broj za rezervacije je 0692134842, a više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook.
(Espreso/Promo)