RECEPT
SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA TRIK ZA LOVAČKE ŠNICLE: Meso će biti MEKANO samo ako ih IZDINSTATE na OVAJ NAČIN
Najjači recept za sočne i mekane lovačke šnicle
Dobiti ukusno, meko i sočno meso nije lako. Posebno kada je u pitanju teletina. Sa ovom receptom nećete pogrešiti, pravi se lako u uspeva svaki put!
Sastojci:
500 g telećih šnicli,
1 kašika brašna,
2-3 kašike ulja,
2 čena belog luka,
mevena slatka paprika,
biber,
peršun,
miks začina
Uputstvo:
Šnicle iseći deblje i izlupati, pa propržiti na ulju. Kada se malo zarumene,izvadite šnicle, pa na istom ulju poprzite beli luk, dodajte brašno, alevu papriku, začine i biber pa nalite vodom da biste dobili sos.
Šnicle vratite u sos i kuvajte uz dolivanje vode dok šnicle ne omekšaju. Možete ih izdinstati u ekspres loncu, onda tek budu mekane i neodoljive.
Kada su šnicle skuvane, pospite preko njih malo sitno seckanog peršuna.
Ovako ukusno pripremljeno meso, možete poslužiti sa pomfritom, pire kropmpirom ili pirinčem.
Prijatno!
(Espreso/Kurir Stil/Noizz.rs)