recept
DODAJTE SODU BIKARBONU U MLEVENO I DOBIĆETE PLJESKAVICE BOLJE NEGO KUPOVNE: Postupak dodavanja je KLJUČNA STVAR
Evo kako da napravite najbolje pljeskavice za koje će vam svi tražiti da im otkrijete tajnu.
Pravim kulinarskim majstorima mnogi smatraju one koji prave dobre pljeskavice, jer zapravo one su jedno od omiljenih jela mnogima.
Ovaj recept napraviće od vas pravog maga za spremanje ovog jela, a ukućani i gosti biće oduševljeni jer će probati pljeskavice bolje od onih koje su kušali u mnogim restoranima.
Sastojci:
500 g mlevenog svinjskog mesa
500 g mlevenog junećeg mesa
1 glavica luka
200 ml vode
1 kašičica bibera
20 g soli
10 g sode bikarbone
2 kašičice aleve paprike
prstohvat šećera
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte svinjsko i juneće meso, dodajte sodu bikarbonu, so, šećer, biber, crvenu papriku, vodu, a zatim sitno seckani crni luk. Veoma je važno da dodate sodu bikarbonu koja će im dati na mekoći i sočnosti. Sve dobro zamesite, da se što bolje sjedini. Posudu prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da prenoći u frižideru. Pre pečenja izvadite je iz frižidera i oblikujte pljeskavice u željenoj veličini. Pljeskavice pecite na roštilju ili u tiganju sa vrlo malo ulja.
(Espreso/ Stvar ukusa)