Pljeskavice, Foto: Printscreen/Youtube/Tech Insider

recept

DODAJTE SODU BIKARBONU U MLEVENO I DOBIĆETE PLJESKAVICE BOLJE NEGO KUPOVNE: Postupak dodavanja je KLJUČNA STVAR

Evo kako da napravite najbolje pljeskavice za koje će vam svi tražiti da im otkrijete tajnu.

Objavljeno: 25.12.2022. 20:58h > 21:02h

Pravim kulinarskim majstorima mnogi smatraju one koji prave dobre pljeskavice, jer zapravo one su jedno od omiljenih jela mnogima.

Ovaj recept napraviće od vas pravog maga za spremanje ovog jela, a ukućani i gosti biće oduševljeni jer će probati pljeskavice bolje od onih koje su kušali u mnogim restoranima.

Sastojci:

500 g mlevenog svinjskog mesa

500 g mlevenog junećeg mesa

1 glavica luka

200 ml vode

1 kašičica bibera

20 g soli

10 g sode bikarbone

2 kašičice aleve paprike

prstohvat šećera

FOTO: Nebojša Mandić
FOTO: Dragana Udovičić
FOTO: Profimedia

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte svinjsko i juneće meso, dodajte sodu bikarbonu, so, šećer, biber, crvenu papriku, vodu, a zatim sitno seckani crni luk. Veoma je važno da dodate sodu bikarbonu koja će im dati na mekoći i sočnosti. Sve dobro zamesite, da se što bolje sjedini. Posudu prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da prenoći u frižideru. Pre pečenja izvadite je iz frižidera i oblikujte pljeskavice u željenoj veličini. Pljeskavice pecite na roštilju ili u tiganju sa vrlo malo ulja.

(Espreso/ Stvar ukusa)