prste da poližeš
ZAPRŠKA ZA PUNJENE PAPRIKE SE SPREMA SAMO OD 1 VRSTE BRAŠNA: Od sada ćete ćete je samo tako SPREMATI
Zaprška za punjene paprike priprema se pomoću vode i brašna
Kada pravite tradicionalne punjene paprike, završni korak je zaprška za punjene paprike. Zaprška za punjene paprike važan je segment te je treba pravilno pripremiti.
Kako napraviti zapršku za punjene paprike?
Zaprška za punjene paprike priprema se pomoću vode i brašna. Idealno je koristiti oštro brašno, ali možete koristiti bilo koje drugo brašno ili griz.
Ako pravite od kilogram paprika, zaprška za punjene paprike biće idealna ako stavite 1 kašiku brašna, 300 ml tople vode te sve zajedno dobro promešate varjačom.
Zaprška za punjene paprike dodaje se 15 minuta pre kraja pripreme jela te je u tom razdoblju potrebno što više puta promešati saft kako ne bi nastale grudice brašna. To vremensko razdoblje biće dovoljno da se saft zgusne. Ako primetite da je saft dovoljno gust, možete još jednom napraviti zapršku ili ostaviti duže vreme da krčka na laganoj vatri.
(Espreso / Kuharica)