KORISNO
UMESTO ZAPRŠKE SIPAJTE 1 SASTOJAK U BORANIJU I BIĆE GUSTA: Stalno ćete je tako SPREMATI
Ne treba vam zaprška, dovoljno je da ubacite jedan sastojak i biće gusta
Boranija je jelo koje se kod nas redovno sprema.
Starinski ručak na kojem su mnogi odrasli.
Ne treba vam zaprška, dovoljno je da ubacite jedan sastojak i biće gusta.
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
2 sveže paprike
1/2 kg boranije smrznute
2 krompira
4 čena belog luka
paradajz
soli i bibera
1 kašičica brašna
celerov list
peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti glavicu seckanog luka, seckanu papriku i šargarepu. Kad se proprži ubaciti boraniju. Dinstati sa malo vode.
Ubaciti krompir na kockice i naliti da ogrezne i kuvati. Pred kraj dodati na kocke oljušten paradajz ili pire paradajz iz flaše.
Dodati razmućeno brašno .Na kraju ubaciti seckan beli luk i seckan peršunov list. Poklopiti. Boranija je gotova.
(Espreso)