Šnicle, Foto: Printscreen/youtube/ My kitchen Tanja

ideja za ručak

ŠNICLE U SOSU OD AJVARA: Grumanski ručak za celu porodicu, ako ih spremite na ovaj način biće mekane KAO DUŠA

Juneće šnicle u sosu od ajvara će se svima dopasti

Objavljeno: 22.12.2022. 14:36h

Većina Srba ne može da zamisli ručak bez mesa, pa zato isprobajte ovaj recept za juneće šnicle u sosu od ajvara. Pravi gurmanski obrok za koji vam treba samo 5 sastojaka, a većinu imate kod kuće.

Dinstanje će ih omekšati, pa vam nož neće ni trebati, a ono što ih čini neodoljivim je upravo sos koji se pravi od najpoznatije srpske zimnice. Uživajte u ukusu!

Sastojci:

  • 1/2 kg šnicli (juneće, pileće, svinjske)
  • 1 crni luk 3-4 čena belog luka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
    FOTO: Printscreen/youtube/ My kitchen Tanja
    FOTO: Printscreen/youtube/ My kitchen Tanja
    FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Priprema:

Šnicle po izboru, malo izlupajte, pa posolite i pobiberite. Propržite sa obe strane na ulju, pa sipajte malo vode i ostavite da se dinstaju nekih 15-ak minuta.

Vreme dinstanja zavisi od vrste mesa, najviše vam treba za juneće, pa povremeno dolivajte malo vode. U tiganj dodajte sitno seckan crni i beli luk.

Kada omekša sipajte pavlaku za kuvanje koju ste pomešali sa ajvarom ili pinđurom, pa ostavite da se krčka još 10 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)