presekao
ACA SOFRONIJEVIĆ JE NEKADA IMAO 128kg, A ONDA JE UZEO STVAR U SVOJE RUKE: Danas je NAJZGODNIJI harmonikaš
Jedan od najpoznatijih harmonikaša na ovim prostorima Aleksandar Sofronijević važi za jednog od najzgodnijih momaka na sceni, međutim, nije uvek bilo tako
Aleksandar Sofronijević, koji je posle sedam godina prekinuo saradnju sa Grandom, a potom raskinuo dugogodišnju vezu i veridbu sa Sanjom Ćulibrk, godinama se bori sa viškom kilograma.
Kako je rekao, najveća motivacija da smrša je to što nije mogao da funkcioniše kada je posao u pitanju.
- Imao sam 128 kila, nisam mogao da se sagnem da zavežem pertle, mama me je zeznula. To je bilo negde 2008. godine, a sada imam između 88 i 90 kilograma, tako da sam smršavio oko 42 kilograma. Zamislite sad harmoniku od 13 kilograma i tu težinu tada, a ne znam koliko bih mogao da izdržim u svom poslu. Ko zna da li bih dobio šećer i da li bi moje srce preživelo. Moja energija i mozak su mi sada drugačiji, igram mnogo bolje, sve mi je lakše, koncentracija mi je bolja – priznao je Sofra, koji je ispričao kako se ugojio toliko da je ugrozio zdravlje.
- Volim da jedem, po prirodi sam gurman kao i moja mama. Moja mama je iz Divčibara i tamo je jako dobra hrana, a ja se jako dobro hranim od malih nogu. Imao sam taj bend Prestiž i imao sam te večernje svirke gde sviraš do 3, 4 ujutru, imaš veliku žurku i ogromne pijace, a onda se puno pilo, ja konkretno malo votke, a posle toga ideš. za pljeskavicu, ogromnu picu ili palačinku po metru – rekao je i dodao
- A sad kombinacija, mnogo jedeš, ne treniraš, malo spavaš, i stalni alkohol, i stalni stres i frka, ulazim na fakultet, i došao sam do tačke da sam stalno jeo. Sećam se da sam mogao sam da pojedem jednu kokošku, veliku kokošku, a jednom sam pojeo 40 ćevapa i to mi je bilo normalno. Proces mršavljenja za njega je bio dug i nije lak. Kako kaže, sa ove tačke gledišta, nikada se ne bi mogao vratiti u to stanje.
- Video sam koliko je loše imati višak kilograma, koliko možeš biti bespomoćan. To je disfunkcionalnost duše, tela i mozga. Istrajnost je najvažnija, prvo je mali, prvi korak, pa jedan po jedan sledeći – objasnio je on u emisiji „Ordinacija” RTS-a i zaključio
- Počeo sam malo da topim tu mast 2008. godine, grešio sam i do 2018. nisam znao kako i šta da kombinujem kako treba i tek tada sam shvatio da vam uopšte nije potrebno puno hrane da biste biti siti, a ta hrana je zapravo naše gorivo.
Bonus video:
(Espreso)