Komplet lepinja, Foto: Printscreen/Instagram/zlatni_tiganj

PREUKUSNA JE

SRPKINJA OBJASNILA KAKO SE PRAVI KOMPLET LEPINJA: Ovakav recept se DUGO KRIO, priprema je vrlo laka

Ukus koji će vas oduševiti

Objavljeno: 20.12.2022. 17:38h > 17:50h

Jedna srpska domaćica sa Instagrama je podeila recept za komplet lepinju.

Nećete moći da joj odolite.

Recept ćete odmah zapisati.

Sastojci

TESTO

500gr brašna

250ml mlake vode

3 kašike ulja

foto: Printscreen/Instagram/zlatni_tiganj

1 kašičica soli

1/2 kašičice šećera

1 kvasac

FIL

200gr kajmaka

4 jaja

FOTO: Printscreen/Instagram/zlatni_tiganj
FOTO: Printscreen/Instagram/zlatni_tiganj
FOTO: Printscreen/Instagram/zlatni_tiganj
FOTO: Printscreen/Instagram/zlatni_tiganj

pretop

Priprema

Za testo zamesiti brašno i so.U mlaku vodu pomešati kvasac i šećer i pustiti da nadođe.U brašno dodati ulje i nadošli kvasac.Ostaviti na toplom da nadođe.Podeliti testo na 4 dela i od svakog napraviti lepinje.Peći na podmazanom plehu na 250 pa smanjiti na 200 oko 20 minuta.Pečene ostaviti malo prekrivene krpom da omekšaju.

foto: Printscreen/Instagram/zlatni_tiganj

Svaku lepinju preseci na pola.Donji deo namazati kajmakom i umućenim jajetom(na svaku lepinju po jedno jaje).Zapeći u rerni(dok se jaje ne zapeče).Izvaditi iz rerne, staviti pretop pa poklopiti gornjim delom lepinje.

(Espreso)