PREUKUSNA JE
SRPKINJA OBJASNILA KAKO SE PRAVI KOMPLET LEPINJA: Ovakav recept se DUGO KRIO, priprema je vrlo laka
Ukus koji će vas oduševiti
Jedna srpska domaćica sa Instagrama je podeila recept za komplet lepinju.
Nećete moći da joj odolite.
Recept ćete odmah zapisati.
Sastojci
TESTO
500gr brašna
250ml mlake vode
3 kašike ulja
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
1 kvasac
FIL
200gr kajmaka
4 jaja
pretop
Priprema
Za testo zamesiti brašno i so.U mlaku vodu pomešati kvasac i šećer i pustiti da nadođe.U brašno dodati ulje i nadošli kvasac.Ostaviti na toplom da nadođe.Podeliti testo na 4 dela i od svakog napraviti lepinje.Peći na podmazanom plehu na 250 pa smanjiti na 200 oko 20 minuta.Pečene ostaviti malo prekrivene krpom da omekšaju.
Svaku lepinju preseci na pola.Donji deo namazati kajmakom i umućenim jajetom(na svaku lepinju po jedno jaje).Zapeći u rerni(dok se jaje ne zapeče).Izvaditi iz rerne, staviti pretop pa poklopiti gornjim delom lepinje.
(Espreso)