Musaka od karfioala, Foto: Printscreen Youtube/Simply Delicious (Jednostavno Ukusno)

sastojci nisu skupi

OVAKO SE SPREMA POSNA MUSAKA OD KARFIOLA: Priprema se jednostavnije od MRSNE, a zasitiće celu porodicu (RECEPT)

U toku je Božićni post i ako se pridržavate, naš predlog za ručak je posna musaka sa karfiolom

Objavljeno: 20.12.2022. 16:07h > 16:12h

Posna jela su jednako ukusna kao i mrsna, a danas postoji toliko različitih recepata, da se ne zna koji je bolji. Naš predlog je posna musaka sa karfiolom i pečurkama, a ako vam ovo nije dovoljno kao prilog možete da napravite i pečeni krompir. Sastojci za ovo jelo nisu preterano skupi, a zasitiće celu porodicu.

Sastojci:

  • 1 karfiol
  • 2 crna luka
  • 300 g pečuraka
  • 120 g biljnog sira
  • 250 g posne pavlake
  • 1 kašičica italijanskog začina
  • 1 kašičica belog luka u prahu
    foto: Printscreen Youtube/Simply Delicious (Jednostavno Ukusno)

Priprema:

Karfiol isecite na cvetove i kratko blanširajte u ključaloj vodi koju ste posolili. Procedite i sipajte u vatrostalnu posudu.

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte seckane pečurke. Dodajte povrće u vatrostalnu posudu.

Zatim pavlaku posolite, popiberite, pospite italijanskim začinom i belim lukom u prahu. Promešajte i sipajte u posudu.

Dobro promešajte, pa pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 30 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)