recept
RECEPT ZA POHOVANE SARME: Punjene su pire krompirom, odmah ćete zaboraviti na one sa KISELIM KUPUSOM
Ne postoji osoba kojoj se neće svideti pohovane sarme
Od kiselog kupusa se pravi najomiljenije srpsko jelo, a to su sarme. Kako dođe hladno vreme, svi jedva čekaju da se ovaj specijalitet nađe na stolu. Mi predlažemo da isprobate nešto jednako ukusno, samo od svežeg kupusa.
To su pohovane sarme punjene pire krompirom, a ovo je odličan predlog ne samo za ručak, nego i za novogodišnju trpezu.
Sastojci:
- 5 krompira
- 1 kupus
- 1 crni uk
- 3 jajeta
- 1 šargarepa
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica sušenog belog luka
- 3 kašike prezli
Priprema:
Krompir isecite i skuvajte. U tiganju propržite sitno seckan crni luk, pa posle 5 minuta dodajte rendanu šargarepu. Pržite još kratko, a zatim posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom i belim lukom u prahu.
Dodajte povrće u proceđen krompir i ispasirajte. Liske kupusa potopite kratko u vrelu vodu, da omekšaju, pa isecite koren. Sipajte nadev i urolajte. Umočite sarme u brašno, pa umućena jaja i na kraju u prezle. Ispržite.
(Espreso/Stvar ukusa)