jeste li ih probali
OVI BUGARSKI KOLAČI ZA BOŽIĆ BI OSVOJILI SVETSKO PRVENSTVO ZA NAJUKUSNIJE: Melju svu konkurenciju, pogledajte ZAŠTO
Od isečenih komada napravite lopte veličine oraha i poređajte ih u korpice za pečenje ili u tepsiju, koju ste obložili papirom za pečenje
"Kab bi bilo svetsko prvenstvo za najukusnije kolače, nesumnjivo bi pobedili ovi bugarski kolači za Božić".
POTREBNI SASTOJCI
brašno - 250 g
šećer - 125 g
maslac - 125 g, meki
jaja - 1 komad
vanilin šećer - 1 kesica
cimet - 1 kašičica
prašak za pecivo - 1 kašičica
so - 1 prstohvat
orasi - po 1/4 oraha za kolače
NAČIN PRIPREME
Prosejte brašno sa praškom za pecivo, cimetom i prstohvatom soli. U sredini napravite udubljenje, pa u njega sipajte prethodno umućeno jaje sa vanilin šećerom.
Nakon toga dodajte maslac i zamesite glatko testo. Dobijeno testo pokrijte folijom i ostavite na hladno mesto oko 1-2 sata.
Podelite testo na lopte, pa od svake lopte napravite izdužene salame, pa svaku isecite na jednake delove.
Od isečenih komada napravite lopte veličine oraha i poređajte ih u korpice za pečenje ili u tepsiju, koju ste obložili papirom za pečenje.
U svaki kolač zabodite po 1/4 ili 1/2 oraha. Stavite u zagrejanu renru da se peku na 170 stepeni dok ne porumene.
(Espreso)