SEZONA SLAVA UVELIKO TRAJE
SLAVSKA TRPEZA NIJE POTPUNA BEZ POSNE BAJADERE: Ukus još bolji nego kad je mrsna! (RECEPT)
Šećer stavite u dublju šerpu i prelijte ga vodom
Sezona slava uveliko traje, a mi vam preporučujemo da napravite posne bajadere. Svaka iskusna domaćica zna da bez ovih kolača slavska trpeza nema smisla
Sastojci:
400 g šećera
12 kašika vode 150 g mlevenih oraha 150 g mlevenog posnog keksa 125 g biljnog margarina tri kašike kakao-praha
Za glazuru:
100 g čokolade tri kašike ulja
Priprema:
Šećer stavite u dublju šerpu i prelijte ga vodom. Ostavite da ključa oko pet minuta dok se ne rastopi, pa dodajte mlevene orahe i keks.
Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, pa sklonite sa šporeta. U smesu dodajte margarin i sve dobro promešajte. Masu podelite na dva dela, pa u jedan dodajte kakao. U pleh izlijte prvo tamnu smesu, pa preko svetlu i poravnajte.
U šerpicu stavite čokoladu i ulje, pa otopite na pari. Prelijte preko bajadere i ostavite u frižider da se ohladi. Kolač isecite na štanglice ili kockice, pa poslužite.
(Espreso / Informer)