Pita sa sirom, Foto: Printscreen/Youtube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

njami

PITA SA SIROM MEKANA KAO DUŠA: Ukusna kao bakina, svi će tražiti REPETE

Pravi se od gotovih kora

Objavljeno: 16.12.2022. 23:13h

Pite su nešto što Srbi najviše vole da jedu, naročito za doručak. Uz ovaj recept, zaboravićete da burek iz pekare postoji!

Kore se premazuju mešavinom jaja, kvasca, mleka, ulja i brašna i filom od sira i jaja. Pravi se od gotovih kora.

Sastojci:

  • 500 g kore za pitu
  • 300 g sira
  • 2 jaja
  • Ulje
  • So Za premaz je potrebno:
  • Paketić kvasca
  • Malo šećera
  • So
  • 3 jaja
  • 4 šolje mleka
  • 2 šolje ulja
  • FOTO: Printscreen/Youtube/ Enfes Yemek Tarifleri
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Enfes Yemek Tarifleri
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Enfes Yemek Tarifleri
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Enfes Yemek Tarifleri
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Enfes Yemek Tarifleri
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Enfes Yemek Tarifleri

Priprema:

Premaz za kore

U seckani kvasac sipajte malo mlake vode, šećer i so. Kada kvasac naraste, pomešajte ga sa jajima, brašnom, mlekom i uljem. Sve dobro izmiksajte blenderom, a može i mikserom. Testo je gusto kao za palačinke.

Punjenje od sira

Pasirani sir pomešajte sa umućenim jajima i posolite po ukusu.

Postupak:

Stavite koru i nanesite premaz četkom. Odozgo stavite drugu koru, premažite, pa stavite treću i premažite. Na treću koru stavite fil od sira.

Savijte ivice kore da fil ne curi, dobro savijte sve u rolat. Stavite u podmazan pleh i pecite 35-40 minuta na temperaturi od 220°, dok pita ne porumeni

(Espreso/Krstarica)