Marinirana skuša, Foto: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now

za posnu slavu

OVAKO SE SPREMA MARINADA ZA SKUŠU: Biće UKUSNA samo ako je PRIPREMITE u OVO VREME

Skuša je riba koja se često jede u Srbiji, a ovako pripremljenu niste probali

Objavljeno: 16.12.2022. 22:15h > 22:22h

Ako ste ljubitelj ribe ili spremate posnu slavu, onda je naš predlog marinirana skuša sa pečurkama. Ne priprema se kao i sve ribe, a ukus je toliko dobar da će se svi otimati za parče.

Takođe, može lepo da se dekoriše, pa pored toga što je preukusna i lepo izgleda na svečanoj trpezi. Priprema nije komplikovana, jedino se čeka da odstoji 12 sati u frižideru.

Sastojci:

  • 2 skuše
  • 200 g šampinjona
  • 3-4 crna luka
  • 1/2 limuna

Za marinadu:

  • 750 ml vode
  • 100 ml sirćeta
  • 60 ml ulja
  • 3 kašičice soli
  • 3 kašičice šećera
  • 2 lovorova lista
  • 10 bibera u zrnu
  • FOTO: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now

Priprema:

Ribu očistite i isecite glavu. Isecite na parčiće. Luk isecite na rebarca, a pečurke na četvrtine. U šerpu sipajte pola količine luka, zatim poređajte ribu, preko pečurke, a onda i preostali luk.

U šerpi pomešajte vodu, sirće, so, šećer, lovor, biberi i slatku papriku. Stavite da proključa, pa dobijenom tečnošću prelijte ribu. Šerpu sa ribom stavite na šporet, kuvajte dok ne krene da vri, pa ostavite još 3 minuta.

Sklonite sa šporeta, ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa stavite u frižider na 12 sati.

(Espreso/Stvar ukusa)