Kupus, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

recept

OVAKO TURCI SPREMAJU KUPUS IZ RERNE: Razlikuje se od našeg zbog 1 vrste mesa koja mu daje SOČAN UKUS

Zapečen turski kupus iz rerne

Objavljeno: 16.12.2022. 21:23h

Ovo jelo naziva se još i istočnjački lonac.

Sastojci: 1 glavica svežeg kupusa

  • 1 glavica crnog luka
  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • 400 ml jogurta
  • 2 jaja
  • 1 kašika mešavine začina
  • ulje
  • so
  • mleveni crni biber
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: bakina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Bakinakuhinja/JelaJelenaPetrović
FOTO: Bakinja kuhinja
FOTO: Bakinja kuhinja

Priprema: Glavicu crnog luka sitno iseći i pržiti u šerpi na zagrejanom ulju. Kada luk omekša, u šerpu dodati mleveno meso. U posebnoj posudi umutiti jaja, dodati mešavinu začina, posoliti, pobiberiti, mešati žicom za mućenje i postepeno dodavati jogurt. Kada se meso isprži, u šerpu dodati isečen kupus.

Kada kupus omekša, skloniti sa šporeta. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, pa u nju presuti smesu s kupusom i preliti mešavinom sa jajima.

Zapeći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

(Espreso/Stvar ukusa)