Ćufte, Foto: PRINTSCREEN/YT/مطبخنا اليمني OUR YEMENI KITCHEN

njami

OD SADA ĆETE 1 SASTOJAK STALNO STAVLJATI U FAŠIRANE ŠNICLE: 100 grama OVE NAMIRNICE menja CEO UKUS

Dodavanje samo jednog sastojka učiniće mleveno meso sočnijim

Objavljeno: 16.12.2022. 20:30h > 20:36h

Svaka domaćica je bar jednom za ručak napravila ćufte ili faširane šnicle. Ne postoji osoba u Srbiji koja ne voli ovako pripremljeno mleveno meso, a dobri i provereni recepti su uvek dobro rešenje.

Tako ne postoji šansa da vam jelo ne uspe, ali ukus će stalno biti isti. Iskusne domaćice su otkrile lukav trik kako da poboljšate već savršeno jelo.

FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Potreban je samo jedan sastojak koji na bolje menja ukus dobro poznatog jela, a to je tvrdi sir. Za pola kg mesa dovoljno je 100 g sira.

Kako se spremaju ćufte ili faširane šnicle?

U mleveno meso dodajte rendani crni i beli luk, jaje, kao i sir. Posolite i pobiberite, pa oblikujte ćufte ili faširane šnicle. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. Zatim ispržite ili ispecite u rerni. Takođe, umesto sira možete da probate da dodate i sitno seckanu slaninu.

(Espreso/Stvar ukusa)