PREUKUSNO
DEZERT KOJI NAJBOLJE IDE POSLE SARME: Trik je u SAMO OVOM VOĆU, nijedan drugi NEĆE VAM BOLJE "LEĆI"
Iskoristite kruške da napravite ukusan deset sa čokoladom
Sastojci:
šest krušaka 100 g crne čokolade 100 ml pavlake 60 g šećera tri čaše vode limun četiri zrna karanfilića
Priprema:
Kruške operite i oljuštite, ali ostavite peteljke. U šerpicu stavite šećer i vodu, nekoliko kapi limuna, karanfilić, spustite kruške i ostavite da se kuvaju na laganoj vatri oko pola sata, a povremeno ih okrećite.
U zavisnosti od veličine posude, možda bi trebalo da dodate još vode, ali ne previše. Kada se kruške skuvaju, izvadite ih da se ocede, a u šerpicu s preostalom vodom sipajte pavlaku i čokoladu i mešajte dok ne proključa.
Dobijeni preliv kašikom sipajte preko krušaka. Neka se dobro ohlade da bi se čokolada stegla i služite ih uz sladoled.
(Espreso)