Pohovano meso, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

preukusno

RECEPT ZA POHOVANO BELO MESO: Tajna je u ZAČINIMA i neverovatno je HRSKAVO

Za ručak spremite pohovano belo meso i poslužite uz pire.

Objavljeno: 15.12.2022. 23:04h

Od belog mesa mogu da se prave najrazličitija jela, a najpopularnije je svakako pohovano. Svaka domaćica ima svoj recept za pohovanje, ali isprobajte i ovaj, sigurno će vam se dopasti.

Tajna je u začinima, a jednostavnije je za pripremu, koristi se manje sudova i manje ulja. Bitno je da izlupate meso, da ono bude tanko, jer ćete tako kraće pržiti.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 1/3 kašičice suvog đumbira
  • 1/2 kašičice dimljene paprike
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašike susama
  • 1/2 kašičice italijanskog začina
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • malo biber
  • 1 kašika brašna
  • FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
    FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
    FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
    FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Isecite meso na šnicle, pokrijte provdinom folijom i izlupajte čekićem za meso. U jaje dodajte đumbir, dimljenu papriku, beli luk u prahu, susam, italijanski začin, so i biber, kao i brašno i dobro sjedinite.

Uvaljajte meso u dobijenu smesu, pa u prezle, pa pržite na malo ulja po 3 minuta sa svake strane.

(Espreso/Stvar ukusa)