Riba, Foto: Printscreen/Youtube/Cooking With Claudy

saveti

PRE PRŽENJA RIBE 1 STVAR OBAVEZNO MORATE DA URADITE: Zbog GREŠKE koju svi PRAVITE ispada SUVA

Otkrijte koje su to greške koje domaćice često prave i zbog kojih im pržena riba ne ispadne uvek ukusna

Objavljeno: 15.12.2022. 21:15h > 21:17h

Riba se uglavnom sprema u posebnim prilikama, a mnogi izbegavaju da je pripremaju i tad, jer ne ispadne uvek dobro. Najčešće se pravi za posne slave i u toku posta, a kako je sada to vreme, otkrijte koje su to greške koje domaćice često prave i zbog kojih im pržena riba ne ispadne uvek ukusna.

Izbor ribe

Uvek birajte svežu ribu i kupujte je u proverenim ribarnicama.

FOTO: Tamara Trajković
FOTO: Tamara Trajković
FOTO: Tamara Trajković
FOTO: Tamara Trajković

Kada se soli

Drugo važno pravilo kod pripreme ribe je vreme soljenja. Mnogi je sole još u fazi mariniranja, ali to će je učiniti suvljom. Najbolje je jelo posoliti u trenutku kada je spremno za serviranje. Takođe, so možete potpuno da izbacite i da je zamenite sokom od limuna ili soja sosom.

Kako se pravilno prži

Uzmite dobar tiganj, zagrejte ga, pa dodajte dovoljnu količinu ulja. Stavite ribu i okrenite je samo par puta. Ako je često budete okretali ona će se raspasti.

(Espreso/Stvar ukusa)