Kupus sa slaninom, Foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Prijatno!

DOMAĆICA GOCA OTKRILA KADA SE STAVLJA SLANINA U KUVANI KISELI KUPUS: Samo na ovaj način nećete POKVARITI UKUS

Idealno se služi uz kukuruzni hleb

Objavljeno: 15.12.2022. 20:46h

Nema ko ne voli kiseli kupus sa slaninom. Evo jednog odličnog recepta za najukusniji ručak, koji otkriva domaćica Goca.

Potrebno je:

  • 1 manja glavica kiselog kupusa
  • Oko 1/2 kg dimljene slanine
  • 3-4 šargarepe
  • 1 veca glavica crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 2-3 lovorova lista
  • 3-4 bibera u zrnu
  • So i mleveni biber po ukusu
  • Kašičica aleve paprike
  • FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
    FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
    FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
    FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
    FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Priprema:

Na masti propržiti krupno seckan crni i beli luk i u to dodati krupne kocke slanine.

Kratko je propržiti na jakoj vatri da spolja porumeni u i to dodati krupno sečen kupus i šargarepu, lovorov list, zrna bibera i alevu papriku i sve naliti vodom da ogrezne.

Kada provri na jakoj vatri, smanjiti na srednju vatru da se krčka oko 2 sata.

Idealno se služi uz kukuruzni hleb.

(Espreso/Infocentrala.rs)