Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

prijatno

DOMAĆICE, KADA UBACITE ZAPRŠKU U GRAŠAK 1 STVAR MORATE DA URADITE: Samo tako će ispasti GUST

Po želji može se dodati i malo belog bibera za pikantniji ukus

Objavljeno: 15.12.2022. 19:32h > 19:34h

Svežem grašku je potrebno oko 2 sata da se lepo skuva, ali ako želite da ubrzate taj postupak obavezno ga potopite u mlakoj vodi. Grašak će nabubreti i to će smanjiti vreme kuvanja za nekih sat vremena.

Za pripremu graška veoma je bitna i dobra zaprška, a evo i recepta.

Sastojci:

  • 1/2 glavice crnog luka
  • 1 češanj belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1 manja šargarepa
  • 500 g grašaka
    foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Zaprška:

  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika aleve paprike
  • FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Priprema:

Pola kilograma graška naliti sa litar i po vode pa dodati sitno naseckan crni luk, beli luk i šargarepu, dodati so i suvi biljni začin i sve zajedno staviti da se kuva.

Kada se sve lepo skuva i omekša napraviti zapršku i ostaviti još 5 minuta da provri sa zaprškom.

Savet:

Po želji može se dodati i malo belog bibera za pikantniji ukus...Prijatno...

(Espreso/Recepti)