Kupus kifle, Foto: Printscreen/Serpica recepti

recept

AKO KUPUS KIFLE NAPUNITE OVOM SMESOM BIĆE MEKANE KAO DUŠA: Za ovu STVAR je malo ko ČUO

Mekane i predivne su i sutradan

Objavljeno: 14.12.2022. 16:15h > 16:17h

Pripremite ukusne kupus kifle koje će svi voleti.

Potrebno:

  • oko 1kg. brašna
  • 10 gr. suvog kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 2 belanceta
  • 100 ml. vode
  • 250 ml. mleka
  • 100 ml. ulja Punjenje:
  • 200 gr. maslaca
  • 1 jaje
  • 350 gr. sitnog sira

Za premazivanje: 2 žumanceta, 1 jaje, susam.

FOTO: Printscreen/Serpica recepti
FOTO: Printscreen/Serpica recepti
FOTO: Printscreen/Serpica recepti
FOTO: Printscreen/Serpica recepti
FOTO: Printscreen/Serpica recepti

Priprema:

Umutite dva belanceta, dodajte kašiku-dve brašna, mleko, toplu vodu i kvasac. Promešajte i ostavite da stoji desetak minuta.

Dodajte ulje, brašno, so i zamesite meko testo. Ostavite da stoji oko sat vremena.

Premesite i podelite na četiri dela.Svaki deo razvucite i filujte umućenim maslacem sa jejetom. Odozgo stavite sir ili šta želite, umotajte i oštrim nožem secite ukoso da dobijete trouglove.

Slažite u podmazanu tepsiju i ostavite da stoje oko sat vremena.

Pre pečenja premažite umućenim žumancima i jajetom.Odozgo stavite semenke i ako želite posolite.

Pecite oko 35 minuta na 200 stepeni, ili dok fino ne porumene.

Pečene prekrijte krpom da odstoje pet minuta i onda uživajte u mekoći ovog peciva. Prijatno!

Mekane i predivne su i sutradan.

(Espreso/Šerpica)