Kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi sama
prijatno
OVAKO GRCI SPREMAJU KISELI KUPUS: Ukusniji je od našeg zbog 1 vrste mesa, RECEPT KIDA
Grčki specijalitet, kupus sa mlevenim mesom zapečen u rerni, ječo je koje će osvojiti sva vaša čula
Objavljeno: 13.12.2022. 21:51h
> 22:00h
Andjela Milojkovic
Možda vam je dosadio kiseli kupus, sarme i sve varijante na tu temu. Evo jednog malo drugačijeg recepta.
Sastojci:
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 1 manja glavica kupusa
- 2 crna luka
- 150 g mesnate slanine
- 1 kašika mlevene slatke paprike
- 4 dl jogurta
- 6 dl supe (kocke)
- 2 jaja
Priprema:
Na malo ulja prodinstati luk, dok ne postane staklast, pa dodati slaninu tanko narezanu i mleveno meso. Dinstati uz povremeno dolivanje supe.
Kada je meso napola dinstano dodati rendani kupus. Dinstati dok kupus ne omekša i ne ispari suvišna tečnost.
Vatrostalnu posudu malo nauljiti, sipati smesu od mesa i kupusa i preliti mešavinom jogurta i jaja.
Pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Prijatno!
(Espreso/Coolinarka)