PREUSKUNA JE
ZA ČORBU OD OVE RIBE ĆE VAM SVI TRAŽITI RECEPT NA SLAVI: Srema se LAKŠE od svake druge, ukus ne može da se POREDI
Uksuna je i zdrava
Tajna savršeno ukusne riblje čorbe se krije u izboru ribe, balansu ukusa, odnosno začina, kao i načinu pripreme, koji je u ovom slučaju malo specifičan...
Sastojci:
500 g oslića
500 g krompira
300 g šargarepe
2 krupne glavice luka
2 kašike alkoholnog sirćeta
3-4 lista lovora
so
biber
suvi začin
peršun
Priprema:
Osliće isecite na filete (ako već nisu filetirani), krompir, šargarepu i luk na isecite kolutove. Ređajte sastojke u široku, pliću šerpu, ovim redom: krompir, luk i šargarepa, šnicle oslića. Završite krompirom. Začinite, nalijte hladnom vodom da svi sastojci dobro ogreznu i sipajte sirće. Stavite na jaku vatru da što pre provri. Čim provri, smanjite na tihu vatru i kuvajte dok krompir ne bude kuvan. Ne mešajte, samo protresite šerpu s vremena na vreme. Pospite peršunom i servirajte.
Prijatno!
(Espreso/Coolinarka)