Kiflice, Foto: Bakina kuhinja
UKUSNE!
SPREMITE KIFLICE MEKANE KAO NAJFINIJI BISKVIT: Lako se spremaju, nisu teške za stomak, idealni DORUČAK! (RECEPT)
Mogu da se služe i za večeru!
Objavljeno: 13.12.2022. 08:19h
Katarina Naveršnik
Potrebno je:
15 g kvasca 1 kašičica šećera
2 jaja + 1 žumance
50 ml ulja
300 ml mlakog mleka
550-600 gr brašna
so
200 gr sira
50 gr kačkavalja
Priprema:
Izmrviti kvasac u malo mlakog mleka, dodati šećer pa kad zapeni dodati ulje, jaja ostatak mleka, brašno, so.
Mesiti testo 5-6 minuta da bude penasto i srednje tvrdo, više mekše. Pokriti da odstoji 20 minuta.
Razviti na pobrašnjivenom stolu pa ga oklagijom istanjiti pola cm. Iseći na pravougaonike. U gornji deo staviti izdrobljen sir u koji ste dodali belance i malo kačkavalja.
Donji deo iseći na uzane trake ali ne do kraja. Uviti u kiflice i ređati u podmazan pleh. Peći na 200 stepeni C 35-40 min. Pokriti da se prohlade i uživati u predivnom ukusu.
(Espreso)