GENIJALNO
DODAJTE 1 NAMIRNICU U MESO PRE PRŽENJA I BIĆE MEKANO KAO NIKADA DO SADA: Ne treba vam MARINADA, za OVO NE ZNATE
Postoji jedna namirnica koja će vam pomoći da se topi u ustima
Često vam se dešava da meso ne bude mekano tokom prženja ili kuvanja.
Postoji jedna namirnica koja će vam pomoći da se topi u ustima.
Od sada ćete stalno marininirati u tome.
Kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko. Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške isečen kivi nekih sat, dva pre pripreme.
Sve što treba da uradite jeste da obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme pre pripreme, piše Stvarukusa.rs.
Važno je da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.
Sličan efekat na meso ima i ananas, pa ga možete koristiti umesto kivija..
(Espreso/Stvar ukusa)