recept
OD SADA VIŠE NIKADA NEĆETE DINSTATI KISELI KUPUS NA ULJU: Naše BAKE koriste 1 ZDRAVIJI SASTOJAK, recept KIDA
Posližiti kupus uz proju i beli luk
Kupus sa suvim mesom je jedno od omiljenih jela u Srbiji. Evo i kako se prirpema.
Sastojci:
- 1-2 glavice kiselog kupusa
- po izboru suvo meso
- 2-3 kašike masti
- po potrebi začin
- 3 glavice crnog lula
- biber u zrnu
- lovorov list
Priprema:
Ako je kiseli kupus slan, staviti ga da ostoji u vodi. Isto to uraditi i sa suvim mesom ukoliko je slano. Voda ce izvuci so.
Šerpu u kojoj će se kupus kuvati namazati sa mašću, odnosno namazati dno i zidove. Kupus iseći na sitne parčiće i dodati u šerpu.
U šerpu pored kupusa,dodati suvo meso, lovorov list, biber u zrnu i 2-3 kašike masti. Luk iseći na kockice i propržiti ga na mast, u luk i mast dodati kašiku tucane paprike i napraviti zapršku. Sa tom zaprškom preliti kupus.
U šerpu sa kupusom sipati vode do pola i kuvati na umerenoj temperaturi. Po potrebi dodavati vodu kao i začine. Prijatno!
Savet:
Što se kupus duže krčka na tihoj vatri to je bolji. Kupus voli mast. Posližiti kupus uz proju i beli luk.
(Espreso/Recepti.com)