RECEPT
IDEJA ZA IDEALAN RUČAK, KROMPIR PAPRIKAŠ SA PILETINOM: Napravite ga OVAKO i nećete se pokajati, PRSTE DA POLIŽEŠ!
Priprema je toliko jednostavna da ga mogu spremiti i početnici u kuhinji
Krompir paprikaš je izmišljen u Mađarskoj, ali se zbog jednostavne pripreme, lepog ukusa i zdravog sastava odomaćio i kod nas.S obzirom na to da je priprema veoma jednostavna, a ukusno je i zdravo, ovo "jelo na kašiku" bi trebalo da se nađe često na vašoj trpezi.
Sledite upusta ovog recepta i dobićete paprikaš u kom će uživati cela porodica.
Sastojci:
2 glavice crnog luka
1 kg krompira
500 g pilećeg belog mesa
1 crvena paprika
200 ml soka od paradajza
2 šargerepe
so, biber
1 kašičica začinske paprike
peršun
1 dl ulja
Priprema:
Luk isecite na kockice, pa ga dinstajte na zagrejanom ulju u šerpi. Dodajte šargarepu koju ste očistili i isekli na kolutove.
Zatim dodajte meso koje ste isekli na kockice i iseckanu papriku.
Posolite i pobiberite po ukusu.
Sipajte malo vode, sve dinstajte zajedno i s vremena na vreme dolivajte vodu.
Kada je meso upola kuvano dodajte sok od paradajza, začinsku papriku, i krompir koji ste prethodno oprali i iseckali na kocke.
Sipajte oko pola litre vode i ostavite da se sve zajedno krčka oko 30 minuta.
Po želji, na kraju kuvanja možete dodati i malo svežeg peršuna, a potom uživati u ovom jelu.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)