SAVRŠENO ZA POST
NAPRAVITE JEDNOSTAVNE RIBLJE PLJESKAVICE: Smesa se pravi u BLENDERU, peku se u rerni bez kapi ulja (RECEPT)
Filete oslića obarite u slanoj vodi oko pola sata da lepo omekšaju
Napravite riblje pljeskavice po ovom jednostavnom receptu i pecite ih u rerni bez kapi ulja. Preukusne su i zdrave.
Napravite uskune pljeskavice od ribe koje su zdrave, peku se u rerni bez ulja, a što je najbolje od svega fenomaenalnog su ukusa. Odlične su i ukoliko postite, a za njihovu pripremu koristite ribu koja nema puno kostiju kao što je oslić. Poslužite ih uz krompir salatu i imaćete kompletan ručak u kome će uživati cela porodica.
Sastojci: 1 kg oslića 1 glavica luka 60 g brašna 3 kašike prezli 3 ćena belog luka 1 kašičica začinke paprike so, biber
Priprema:
Filete oslića obarite u slanoj vodi oko pola sata da lepo omekšaju. Procedite ih i ostavite da se ohlade. Ribu stavite u blender, dodajte sitno naseckan beli luk i luk, brašno, prezle i začine po ukusu. Sve sastojke izmiksajte tako da dobijete u homogenu smesu. Između dlanova formirajte pljeskavice željene veličine i redjati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15-20 minuta da dobiju lepu rumenu koricu.
(Espreso / Stvar ukusa)