RECEPT!
POSNA ŠPANSKA PITA KAO DORUČAK ILI PREDJELO: Pravi se za pola sata, a ukus je FENOMENALAN!
O ukusu ne moramo ništa kažemo, uverićete se sami
Španska pita je od onih jela koja su i fantastično predjelo, ali i lep doručak ili večera.
Poznata je kao carska pita, ali i kao španska pita jer je jako slična piti s povrćem, tradicionalnom specijalitetu iz Španije.
Ako je isečete na lepu parčad, trouglove ili kockice, možete da je poslužite i kao predjelo. O ukusu ne moramo ništa kažemo, uverićete se sami.
Vreme pripreme:
oko 35 minuta
Sastojci:
200 g posnog biljnog sira
1 šoljica ulja
1 šoljica brašna
1 šoljica kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
100 g crvene paprike
100 g zelenih maslina
1 šoljica kisele vode
soli po ukusu
Priprema: 1. Biljni sir narendajte, crvenu papriku i masline iseckajte na sitne kockice, sve ostale sastojke izmešajte u činiji izlijte u tepsiju. 2. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni.
Bon appetit!
(Espreso / 24sedam)