isprobajte ako niste
MORAVSKI PASULJ U PAPRICI JE ZALUDEO SVE KOJI SADA POSTE: Običan je ništa naspram NJEGA, evo i ZBOG ČEGA
Ako ste savladali osnove pravljenja pasulja, sada isprobajte i ovaj neobičan način kuvanja moravskog pasulja
Posni moravski pasulj je veoma zdrav ručak pun vlakana, a pri tome je zasitan.
Ako ste savladali osnove pravljenja pasulja, sada isprobajte i ovaj neobičan način kuvanja moravskog pasulja:
Potrebno:
800 grama do 1 kg pasulja
1 glavica belog luka 2 l vode 3-4 glavice crnog luka 1 kašika brašna, so, suvi začin, začinska crvena paprika, biber Suva paprika za punjenje, a može da se koristi i svežu ili papriku iz turšije.
Priprema:
Pasulj stavite u vodu pa kuvajte oko sat vremena. U tiganju stavite luk da se dinsta, pa mu dodajte začine a potom i proceđen pasulj, kao i malo vode iz pasulja. Paprike punite pasuljom pa ređajte u vatrostalnu činiju ili grne. Zalijte sa malo vode iz kuvanog pasulja. Stavite sve u rernu na 200 stepeni Celzijusa oko sat i po do dva sata.
(Espreso)