uz predjelo
NAPRAVITE PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN: Ovako KREMASTE do sada niste OKUSILI (RECEPT)
Papriku dobro zatvoriti i držati u frižideru nedjelju dana
Paprika u pavlaci je savršen prilog na vašem stolu.
Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke.
Police prepune šarenih teglica bude najtoplije sećanje na djetinjstvo, a domaća zimnica predstavlja način da tokom najhladnijih meseci jedemo domaće, tradicionalno spremljene delikatese, po porodičnim receptima.
Najžena vam donosi nekoliko saveta kako zimnica može lako, brzo i ukusno da se spremi.
Sastojci:
- 1 kg paprike (obavezno somborke)
- 1,5 kg pavlake
- 300 g feta sira
- so
Priprema:
Paprike operite, očistite od semenki i osušite. U svaku papriku sipajte po pola kašičice soli i ostavite sat vremena. Nakon tog vremena ih okrenite da izađe tečnost koju je paprika pustila. U pavlaku dodajte, feta sir i izmešajte, da se smesa sjedini. Dno posude u kojoj ćete slagati paprike prvo stavite 2 prsta smese koju ste napravili, a zatim ređajte paprike. Posle svakog reda paprike ide red smese, a poslednji sloj treba da bude 2 prsta pavlake i feta sira. Papriku dobro zatvoriti i držati u frižideru nedelju dana.
(Espreso/Najžena)