Paprike u pavlaci, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

uz predjelo

NAPRAVITE PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN: Ovako KREMASTE do sada niste OKUSILI (RECEPT)

Papriku dobro zatvoriti i držati u frižideru nedjelju dana

Objavljeno: 08.12.2022. 23:50h

Paprika u pavlaci je savršen prilog na vašem stolu.

Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke.

Police prepune šarenih teglica bude najtoplije sećanje na djetinjstvo, a domaća zimnica predstavlja način da tokom najhladnijih meseci jedemo domaće, tradicionalno spremljene delikatese, po porodičnim receptima.

FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Najžena vam donosi nekoliko saveta kako zimnica može lako, brzo i ukusno da se spremi.

Sastojci:

- 1 kg paprike (obavezno somborke)

- 1,5 kg pavlake

- 300 g feta sira

foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

- so

Priprema:

Paprike operite, očistite od semenki i osušite. U svaku papriku sipajte po pola kašičice soli i ostavite sat vremena. Nakon tog vremena ih okrenite da izađe tečnost koju je paprika pustila. U pavlaku dodajte, feta sir i izmešajte, da se smesa sjedini. Dno posude u kojoj ćete slagati paprike prvo stavite 2 prsta smese koju ste napravili, a zatim ređajte paprike. Posle svakog reda paprike ide red smese, a poslednji sloj treba da bude 2 prsta pavlake i feta sira. Papriku dobro zatvoriti i držati u frižideru nedelju dana.

(Espreso/Najžena)