genijalno
OMEKŠAJTE MESO UZ 1 SASTOJAK IZ KUHINJE: Domaćicama će biti SMEŠNO što nisu znale RANIJE za TO
Međutim, postoji jedan sastojak koji može da vam pomogne
Omekšavanje mesa danas predstavlja problem mnogim ženama u kuhinji.
Često se muče kako sa tim i nemaju uvek dobra rešenja.
Međutim, postoji jedan sastojak koji može da vam pomogne.
Ovaj trik su zapravo koristile naše bake, jer se ispostavilo da soda savršeno oslobađa meso od neprijatnih mirisa (tipičnih, na primer, za jagnjetinu), a takođe neutrališe kiselinu sadržanu u mišićnim vlaknima, zbog čega je meso tako neverovatno nežno.
Ali, ne znaju sve domaćice kako je najbolje da se koristi soda u pripremi mesa. Meso treba da se iseče na komade, bilo za šnicle ili manje komade za neko varivo. Važno je da debljina komada bude najmanje 1,5-2 cm. Zatim, meso se pospe sodom, ravnomerno se rasporedi po svakom komadu i sa svih strana.
Mnoge domaćice koriste sodu bikarbonu da omekšaju i ubrzaju pripremu namirnica kao što su pasulj i meso, ali to nije sve.
Nakon toga stavite ga u frižider na najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.
Pre pečenja, meso dobro isprati od sode i prosušiti papirnim ubrusom. Posle toga možete da pripremate meso na bilo koji način.
Nemojte da brinete da će meso poprimiti neprijatan ukus sode. Kombinovani začini i aroma mesa će se fino izmešati i neće se osetiti ukus sode bikarbone.
(Espreso/Krstarica)