paŽnja
POSNA MUSAKA NA VODI JE SVE ŠTO TREBA DA PROBATE: Nema razlike između nje i MRSNE, ne verujete koliko je ZASITNA
Posno, a gurmanski
Musaka je jelo koje se često nalazi na trpezama širom naše zemlje. Veoma lako se sprema, zasitna je, ukusna, te je zbog toga domaćice rado spremaju.
Recept za musaku uglavnom podrazumeva krompir ili tikvice i meso, međutim, posna verzija ovog jela je jednako ukusna.
Sastojci:
500 g krompira
1 glavica crnog luka
50 g pirinča
voda
so
biber
začini po ukusu
100 g posnog sira
Priprema:
Krompir oljuštite, operite i isecite na deblje kolutove.
Pirinač operite u nekoliko voda, a luk iseckajte sitno.
Krompir posolite i dodajte biber i začine po ukusu.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa na dno poređajte deo krompira.
Preko krompira ravnomerno rasporedite pirinač i luk, pa ponovo poređajte krompir.
Sve prelijte vodom, tako da krompir ogrezne.
Rernu zagrejte na 220 stepeni i musaku pecite oko 40 minuta.
Kada je gotova, preko musake pospite rendani posni kačkavalj.
Prijatno!
(Espreso)