Musaka, Foto: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V

paŽnja

POSNA MUSAKA NA VODI JE SVE ŠTO TREBA DA PROBATE: Nema razlike između nje i MRSNE, ne verujete koliko je ZASITNA

Posno, a gurmanski

Objavljeno: 08.12.2022. 16:16h

Musaka je jelo koje se često nalazi na trpezama širom naše zemlje. Veoma lako se sprema, zasitna je, ukusna, te je zbog toga domaćice rado spremaju.

Recept za musaku uglavnom podrazumeva krompir ili tikvice i meso, međutim, posna verzija ovog jela je jednako ukusna.

Sastojci:

500 g krompira

1 glavica crnog luka

50 g pirinča

voda

so

biber

začini po ukusu

100 g posnog sira

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V

Krompir oljuštite, operite i isecite na deblje kolutove.

Pirinač operite u nekoliko voda, a luk iseckajte sitno.

Krompir posolite i dodajte biber i začine po ukusu.

Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa na dno poređajte deo krompira.

Preko krompira ravnomerno rasporedite pirinač i luk, pa ponovo poređajte krompir.

Sve prelijte vodom, tako da krompir ogrezne.

Rernu zagrejte na 220 stepeni i musaku pecite oko 40 minuta.

Kada je gotova, preko musake pospite rendani posni kačkavalj.

Prijatno!

(Espreso)