Svetogorska sarma, Foto: Printscreen YouTube/Kuhinja Valentina Mašković
posno
OVAKO SE PRAVI SVETOGORSKA SARMA: Originalan recept sa Svete Gore, 2 SASTOJKA ga razlikuju od ostalih
Ubacite dosta začina
Objavljeno: 08.12.2022. 12:19h
> 12:24h
Andjela Milojkovic
Recepti sa Hilandara pravo su blago, a mi vam danas donosimo onaj za posnu sarmu:
Sastojci:
- 2 praziluka
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100gr. pirinča
- 350-400gr. mlevenih oraha
- 100gr. dimljene ribe (losos)
- 12-15 listova kiselog kupusa
Priprema:
Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte opran pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte i začine i promešajte. Umotavajte sarmu, slažite u šerpu ili grne pa stavite u rernu. Kuvati u rerni na 200c./1h. i 10min.
(Espreso/Stil)