Junetina, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

savet

TRIK ZLATA VREDAN KOJI ĆE OMEKŠATI JUNEĆE MESO: Topiće se u ustima samo ako ga spremite NA OVAJ NAČIN

Iskusne domaćice su podelile svoj trik, a mi ga donosimo vama

Objavljeno: 08.12.2022. 10:05h > 11:55h

Svi znamo da je junetina jedna od najzdravijih vrsta mesa. Međutim, za pripremu ove vrste mesa često nam je potrebno mnogo vremena, što nije baš zgodno, naročito kad uzmemo u obzir da cena električne energije skače iz dana u dan.

Ipak, to ne znači da treba da ga se odreknemo i ne koristimo ga u ishrani, već pronalazimo načine da ga brže i lakše pripremimo. Iskusne domaćice su podelile svoj trik, a mi ga donosimo vama.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Da biste junetinu omekšali tako da se brzo i lako spremi potrebna vam je samo jedna namirnica.

Ako želite da vam juneće meso bude mekano, obložite ga kriškama kivija i ostavite neko vreme da odstoji. Naime, kivi sadrži enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo mekano. Potrebno je da marinirate meso bar dva sata pre pečenja.

Osim kivija mogu da vam pomognu i limun ili sirće.

Mariniranje mesa u limunovom soku će ga omekšati u roku od nekih sat vremena. Omekšaće i u sirćetu, ali u tom slučaju meso bi u marinadi sa sirćetom moralo da stoji preko noći kako bi dovoljno omekšalo. Nakon što je odležalo u ovim rastvorima spremite ga na uobičajen način.

(Espreso/Krstarica)