recept
OVAKVO PREDJELO SVI MAHOM PRIPREMAJU ZA SVETOG NIKOLU: Ko ga IZOSTAVI, gorko će se KAJATI (RECEPT)
Kao posno predjelo za Svetog Nikolu poslužite pohovane rolovane tikvice
Predjelo je neizostavno na svakoj svečanoj trepzi, a kako se približava najveća srpska slava, Sveti Nikola, osmislite vaš slavski meni tako da se svim gostima dopadne.
Sveti Nikola je posna slava jer pada u toku Božićnog posta, pa pored neizostavnih mimoze i ruske salate, poslužite i predjela koja niko ne odbija, kao što su punjena jaja, ali i pohovane rolovane tikvice.
Ovo povrće spada u najpopularnije, a kada ga ispohujete i premažete posnim krem sirom i napunite paradajzom, biće još ukusnije.
Sastojci:
- 2 tikvice
- čeri paradajz
- 250 g posnog krem sira
- peršun
- 2 čena belog luka
Priprema:
Tikvice isecite po dužini, stavite na tanjir, pa posolite. Ostavite da odstoje nekih 15 minuta. Za to vreme pomešajte krem sir, sekcani peršun i mleveni beli luk, pa promešajte. T
ikvice obrišite ubrusom, a zatim ih uvaljajte u brašno i ispržite na malo ulja. Svaku tikvicu premažite krem sirom, pa stavite četvrtinu čeri paradajza i urolajte.
(Espreso/Stvar ukusa)