Peciva, Foto: Espreso

BUDITE UMERENI

SRBI OBOŽAVAJU OVO PECIVO ZA DORUČAK, A UOPŠTE NIJE DOBRO: Nutricionisti upozoravaju, moguć NEŽELJENI EFEKAT

Mnogima omiljeni doručak nije idealan saveznik vitke linije

Objavljeno: 08.12.2022. 09:17h

Šta uglavnom jedete za doručak? Neki preferiraju ovsenu kašu, drugi jaja, a ima i onih koji obožavaju kroasane. Ali, iako neki stručnjaci smatraju da bi doručak trebalo biti obilniji i sadržati kaloričniju hranu, kroasani nisu idealna opcija.

Nutricionisti smatraju da konzumiranje ove namirnice može doprinetu nakupljanju viška kilograma. Ova namirnica obiluje ugljenim hidratima i kalorijama, dok je procenat proteina suviše nizak. Minerale, vitamine i dijetalna vlakna maltene ni ne sadrži.

foto: Profimedia

Pravi se od belog brašna, te uz kalorije, ugljene hidrate i zasićene masti, ne poseduje hranljivu i energetsku vrednost.

Konzumiranje kroasana i sličnih peciva trebalo bi smanjiti na minimum i naći zdravije zamene koje će našem organizmu obezbedizi sve što mu je potrebno.

(Espreso/Magazin novosti)