PREDOBRO
DODAJTE 1 SASTOJAK U ĆUFTE I BIĆE NIKAD UKUSNIJE: To će ih učiniti SOČNIJIM, topiće se u ustima
Iskusne domaćice otkrile svoju tajnu. Mnogi obožavaju faširane šnicle i ćufte, a nema domaćice koja ih, makar jednom, nije napravila za svoju porodicu ili goste.
Oba jela se vrlo jednostavno pripremaju i nije vam potrebna posebna vičnost u kuhinji - ni ćufte, ni faširane šnicle nema šanse da ne uspeju. Međutim, kada je ukus u pitanju, iskusne domaćice su otkrile kako da ga poboljšamo.
U suštini, sve što vam je potrebno jeste jedan dodatni sastojak koji će dobro poznati ukus ćufti ili faširanih šnicli promeniti na još bolje, a to je tvrdi sir.
Koliko tvrdog sira je potrebno?
Za pola kilograma mesa, sasvim dovoljno će biti 100 grama tvrdog sira.
A u slučaju da ne znate, ovako se spremaju ćufte i faširane šnicle:
Dodajte u mleveno meso rendani crni i beli luk, jaje i sir. Zatim smesu posolite i pobiberite, a onda oblikujte ćufte ili faširane šnicle.
Kada ih budete oblikovali, prekrijte ih providnom folijom i ostavite da odstoje u frižideru oko sat vremena, a zatim ih ispržite ili ispecite u rerni.
*Savet: Ukoliko želite, umesto sira možete da dodate i sitno seckanu slaninu.
(Espreso/24 sedam)