Ćufte, Foto: Bakinja kuhinja

PREDOBRO

DODAJTE 1 SASTOJAK U ĆUFTE I BIĆE NIKAD UKUSNIJE: To će ih učiniti SOČNIJIM, topiće se u ustima

Iskusne domaćice otkrile svoju tajnu. Mnogi obožavaju faširane šnicle i ćufte, a nema domaćice koja ih, makar jednom, nije napravila za svoju porodicu ili goste.

Objavljeno: 06.12.2022. 22:36h

Oba jela se vrlo jednostavno pripremaju i nije vam potrebna posebna vičnost u kuhinji - ni ćufte, ni faširane šnicle nema šanse da ne uspeju. Međutim, kada je ukus u pitanju, iskusne domaćice su otkrile kako da ga poboljšamo.

U suštini, sve što vam je potrebno jeste jedan dodatni sastojak koji će dobro poznati ukus ćufti ili faširanih šnicli promeniti na još bolje, a to je tvrdi sir.

Koliko tvrdog sira je potrebno?

Za pola kilograma mesa, sasvim dovoljno će biti 100 grama tvrdog sira.

foto: PRINTSCREEN/YT/FOOD WISHES

A u slučaju da ne znate, ovako se spremaju ćufte i faširane šnicle:

Dodajte u mleveno meso rendani crni i beli luk, jaje i sir. Zatim smesu posolite i pobiberite, a onda oblikujte ćufte ili faširane šnicle.

Kada ih budete oblikovali, prekrijte ih providnom folijom i ostavite da odstoje u frižideru oko sat vremena, a zatim ih ispržite ili ispecite u rerni.

*Savet: Ukoliko želite, umesto sira možete da dodate i sitno seckanu slaninu.

(Espreso/24 sedam)