korisno
OD SADA ĆETE SAMO OVO STAVLJATI UMESTO OBIČNE VODE U PALAČINKE: Trik za MEKOĆU daje samo TAJ SASTOJAK
Međutim, ono što malo ko zna jeste da samo jedan sastojak daje mekoću
Palačinke se kod nas jedu redovno.
Odrasli kao i deca uživaju da ih jedu kako slatke tako i slane.
Međutim, ono što malo ko zna jeste da samo jedan sastojak daje mekoću.
Više običnu vodu nećete koristiti.
Sastojci za mekane palačinke:
3 šolje brašna,
1 kašika šećera,
malo soli,
1/2 kašičice praška za pecivo,
1 kesica vanilin šećera,
2,5 šolje kisele vode,
ulje
Priprema:
Pomešati brašno sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i na vrh noža soli, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ređa kaša.
Dodati jednu kašiku ulja i još malo promešati.
Za pečenje palačinki najpogodniji je tiganj sa teflonskim dnom. U tiganj sipati nekoliko kapi ulja, pa kada se dobro zagreje, sipati oko pola kutlače tečne smese, taman toliko da pokrije dno tiganja.
Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnuti je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke dodati u tiganj nekoliko kapi ulja.
(Espreso/Krstarica)