PAŽNJA
JUGOSLOVENSKI RECEPT KOJI JE BIO OBAVEZAN NA SVAKOM STOLU: Danas ga nema ni na VIDIKU, ODAVNO JE ZABORAVLJEN
. Greota je da ovako ukusno jelo padne u zaborav, pa isprobajte recept jer će vam se garantovano dopasti. Od dunja može da se pravi i slatko, ako želite da se počastite ukusnom poslasticom posle predivnog obroka
Sigurni smo da ste piletinu isprobali u raznim kombinacijama, ali ovakav način iz Jugoslavije godinama je zapostavljrn.
Bio je pravi hit među jugoslovenskim domaćicama, kojeg se danas malo ko seća.
Pile sa dunjom je stari i zaboravljeni recept koji su jugoslovenske domaćice stalno pravile. Celo pile isecite, pa kuvajte zajedno sa dunjama koje ste prethodno propržili. Spoj slanog i slatkog čini ovo jelo neodoljivim. Greota je da ovako ukusno jelo padne u zaborav, pa isprobajte recept jer će vam se garantovano dopasti. Od dunja može da se pravi i slatko, ako želite da se počastite ukusnom poslasticom posle predivnog obroka.
Sastojci: 1 pile 1 kg dunja 1 kašika brašna
Priprema: Pile isecite, stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte. Na pola kuvanja isključite šporet. Dunje operite, ali ne ljuštite, da se ne raspadnu. Isecite na kriške. Uvaljajte dunje u šećer, pa propržite na malo masti ili ulja. Izvadite dunje iz šerpe, pa u nju u to isto ulje ili mast dodajte brašno i promešajte. Posle minut vratite dunje, dodajte piletinu i bujon (voda u kojoj se kuvalo pile), posolite i pobiberite. Kuvajte poklopljeno dok meso ne bude gotovo.
(Espreso)