Jelo, Foto: Printscreen Kod bake u gostima
njami
OVO SU JELI NAŠI STARI KAD NISU IMALI ZA SLATKIŠE: Sirotinjska poslastica posle koje ćete i PRSTE POLIZATI (RECEPT)
Sada možete, barem na trenutak da se vratitite u detinjstvo i napravite ovu neodoljivu poslasticu
Objavljeno: 04.12.2022. 11:24h
Nikolina Jokić
Sastojci:
250 g testenine
50 g šećera
50 g prezli
1 vanilin šećer
ulje
Priprema:
Skuvajte testeninu. Na ulju propržiti prezle pa pred kraj dodati šećer i vanilin šećer i propržiti. Dodati skuvanu i oceđenu testeninu i dobro izmešati. Uživajte u ovj starinskoj prelepoj poslastici.
Makarone sa prezlama, nekada su bile idealno rešenje za brzu večeru, pogotovo kad nam se jelo nešto slatko, a u kući nema ničeg konkretnog. Sada možete, barem na trenutak da se vratitite u detinjstvo i napravite ovu neodoljivu poslasticu.
(Espreso/Bakina i dekina kuhinja))