NJAMI
NEOBIČAN KOLAČ OD KUKURUZA I MEDA: Oduševićete se UKUSOM, topi se u ustima (RECEPT)
Probajte nešto drugačije
Sastojci
brašno 1 šolja
kukuruzno brašno 1 šolja
šećer 3 kašike
prašak za pecivo 1 kašičica
so ½ kašičice
jaja 3
mleko 1 šolja
kukuruz šećerac 1 ½ šolje
ulje
ZA NAMAZ:
puter 100 g
med 4 kašike
Kako pripremiti
U jednoj posudi pomešajte brašno, kukuruzno brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi pomešajte jaja, mleko i ulje, pa ovu mešavinu ulijte u mešavinu brašna. Promešajte i ubacite odmrznuti kukuruz koji je zagrejan do sobne temperature. Izlijte smesu u podmazanu posudu obloženu papirom za pečenje i pecite 40 do 45 minuta na 180 stepeni, dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne izađe čista.
Ostavite da stoji 10 minuta, pa isecite na kvadrate. Za namaz dobro umutite omekšali puter sa tečnim, blago zagrejanim medom. Poslužite toplo sa namazom od meda i putera.
(Espreso/Recept, blic žena)