NJAMI
OVAKO SPREMLJENU MUSAKU RUSI TAMANE: Prave je decenijama na TAJ NAČIN, Srbi će odlepiti za njom (VIDEO)
Ruska muska će postati vaše omiljeno jelo.
Ne postoji domaćica u Srbiji koja bar jednom nije pravila musaku, a predlažemo da isprobate i ruski recept za ovo poznato jelo. Oni dodaju još par sastojaka koji ovo jelo čine još ukusnijim, a to su paprika i sir. Kada jednom probate rusku musaku, pravićete stalno, a ukućani će biti prezadovoljni.
Sastojci:
1 kg krompira
2 mlada luka
2 čena belog luka
1 paprika
500 g mlevenog mesa
50 g paradajz pirea
300 g tvrdog sira
3 jajeta
130 ml mleka
Priprema:
Mladi luk iseckajte, pa propržite u tiganju. Dodajte mleveni beli luk, a zatim i seckanu papriku. Kada povrće omekša dodajte i mleveno meso, pa pržite nekih 10-ak minuta. Začinite po želji i sipajte paradajz sos. Promešajte i kada je meso gotovo isključite. Krompir kratko kuvajte, ne sme skroz da omekša, pa u tepsiju koju ste malo nauljili i poređajte pola količine krompira. Rasporedite i preko pospite rendani sir (100 g), a preko sipajte mleveno meso. Sipajte još malo rendanog sira (100 g) i drugu polovinu krompira. Umutite jaja sa mlekom i sipajte preko, pa pospite rendanim sirom (100 g). Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)