Riba, Foto: Printscreen/Youtube/Cooking With Claudy

paŽnja

OVAKVA RIBA JE MRSNA KAO I MESO, MOŽETE JE JESTI ČAK I ZA SVETOG NIKOLU: Zanemećete kada OVO PROČITATE (FOTO)

Ljutu papričicu i beli luk uvek držim spremne samljevene i u ulju i u frizideru

Objavljeno: 01.12.2022. 12:44h > 13:56h

Sastojci

za 2 osobe

400 gr laks file

150g slanine barene

malo soli

1 čena belog luka

400 gr zaleđenog povrća

malo ljute papričice sitno seckane u ulju

malo belog luka takođe u ulju

vegeta

Priprema

foto: Printscreen/TikTok/flavorgod

Ribu malo posolim, umotam je u slaninu do pola pa jepresavijem i ponovo umotam u slaninu. Pržim je polako na laganoj vatri poklopljenu oko pet minuta pa pojačam da bi porumenila sa obe strane. Na kraju pospem je sitno seckanim belim lukom.

Dok se riba pržila povrće se prokuva vrlo kratko bez začina. Kad je riba gotova izvaditi iz tave i na istoj masnoći na jakoj temperaturi propržiti povrće dodati mu beli luk , ljutu papričicu i začiniti po ukusu

Posluživanje

Ljutu papričicu i beli luk uvek držim spremne samljevene i u ulju i u frizideru

(Espreso/Coolinarka)