paŽnja
OVAKVA RIBA JE MRSNA KAO I MESO, MOŽETE JE JESTI ČAK I ZA SVETOG NIKOLU: Zanemećete kada OVO PROČITATE (FOTO)
Ljutu papričicu i beli luk uvek držim spremne samljevene i u ulju i u frizideru
Sastojci
za 2 osobe
400 gr laks file
150g slanine barene
malo soli
1 čena belog luka
400 gr zaleđenog povrća
malo ljute papričice sitno seckane u ulju
malo belog luka takođe u ulju
vegeta
Priprema
Ribu malo posolim, umotam je u slaninu do pola pa jepresavijem i ponovo umotam u slaninu. Pržim je polako na laganoj vatri poklopljenu oko pet minuta pa pojačam da bi porumenila sa obe strane. Na kraju pospem je sitno seckanim belim lukom.
Dok se riba pržila povrće se prokuva vrlo kratko bez začina. Kad je riba gotova izvaditi iz tave i na istoj masnoći na jakoj temperaturi propržiti povrće dodati mu beli luk , ljutu papričicu i začiniti po ukusu
Posluživanje
Ljutu papričicu i beli luk uvek držim spremne samljevene i u ulju i u frizideru
(Espreso/Coolinarka)