Paradajz čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Zasladi Posoli
posno
POSNA PARADAJZ ČORBA NA VODI: Još bolja je od mrsne, a umesto rezanca koristite OVU NAMIRNICU
Isprobajte naš recept za posnu paradajz čorbu i zagrejte se u hladnim danima
Objavljeno: 01.12.2022. 12:39h
Andjela Milojkovic
Isprobajte recept za posnu paradajz čorbu, koji je malo drugačiji od onog na koji je većina navikla. Ono što ovo jelo izdvaja od sličnih jeste dodatak pirinča. Ova čorba idealan je izbor pre glavnog jela, a kada niste mnogo gladni možete da je jedete kao samostalno jelo uz malo prepečenog hleba.
Sastojci:
- 500 ml paradajz soka
- 250 ml vode
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 šolja pirinča
- so, biber, bosiljak
Priprema:
Iseckati luk i šargarepu na sitno i prodinstati na vodi. Kada povrće omekša dodajte paradajz sok i 1 kašićicu šećera pa dinstajte još 5 min. Potom sipajte vodu i ostavite da provri. Kada počne da vri, dodati šolju pirinča. Kuvati 10-tak minuta, pa dodati biber, so i bosiljak. Isključiti šporet, poklopiti i ostaviti na toploj ringli.
(Espreso/Stvar ukusa)