OBRATITE PAŽNJU
RETKO KOJI SRBIN JE ZNAO DA POSTOJI I RIBLJE PEČENJE: Davićete se u njemu do Božića, SKORO KAO I PRAVO
Uživajte u jelu i uz dobro vino!
Sastojci
1.5 kg skuša ili bilo koja riba
1 šolja ulje
1 šolja brašno
1 šolja belog vina
1 vezica peršun
4 čena belog luka
1 kg krompir
1 kašika vegeta
1 kašika biljnog začina,so i biber
1 limun
Priprema
1.
Ribu očistiti odstrani glavu i rep oljušti, oprati dobro posoliti i nakapi limun, u sredini staviti grančice peršun pola cena belog luka posoliti malo vegetu i biber i opet stisnuti i tako sa svaki komad a onda uvaljati u bračno.
2.
Na zagrejanom ulju malo prpržiti sa obe strane i tako posložiti u pleh, između kamada ribe posloži krupno nasečen krompir, posoli malo biljnog začina i stavi u pekaru, posle 15 minuta dodaj šolju belog vina i nastavi da pečeš oko 45 minuta zavisi ko kako voli da je pečeno.
Posluživanje
Uživajte u jelu i uz dobro vino!
(Espreso/Coolinarka)